Patlıcanları kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı
Patlıcanın gönlümüzdeki yeri de mezeler içindeki lezzeti de çok başka. Kendine has tadıyla nasıl da yakışır o muhabbeti bol sofralara.
Nasıl Yapılır?
Temizlediğiniz patlıcanları alacalı bir şekilde soyup küp küp doğrayın. Domateslerin de kabuklarını soyup çekirdekli kısmını çıkarın ve onları da küp küp kesin. Yeşil biberleri önce ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, sonra da yarım aya benzeyecek şekilde doğrayın. Son olarak, kuru soğanı yemeklik, sarımsağı ise incecik doğrayın. Bu sayede tüm malzemeleri kullanılacak duruma getirmiş olacaksınız.
Ardından bir tencere alın ve içine zeytinyağı koyup yağı kızdırın. Kızan yağın içine küp küp doğradığınız patlıcanları ekleyip kızartın. Kızaran patlıcanları, fazla yağlarını salmaları için kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Bu sırada ayrı bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Kızan yağa kuru soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğan ve sarımsak renk almaya başlayınca içine yeşil biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Biberlerin ardından domatesleri ve domates salçasını da ekleyip karışım suyunu çekene kadar kısık ateşte sotelemeye devam edin. Sosun tam kıvamına gelmesi için son olarak içine sıcak su ve tuzu da ilave edin ve karıştırın. Sosu 5 dakika kadar bu şekilde kaynatın.Koyulaşan sosu, yağlarını salması için bir kenarda beklettiğiniz patlıcanlarla buluşturun ve malzemelerin birbirlerine iyice harmanlanmasını sağlayın. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.